Meer weten over VDN Vastgoed?
Bel: 0161 - 493268 of 06 - 51754686

  < Terug naar overzicht

  Rentemiddeling nog niet vaak mogelijk

  Geldverstrekkers geven nog nauwelijks gehoor aan de oproep van minister Dijsselbloem van Financiën om rentemiddeling aan te bieden. Slechts 21 van de 27 grootste geldverstrekkers bieden rentemiddeling aan. Dat blijkt uit onderzoek van de Hypotheker. Uit het onderzoek, waarbij 300.000 hypotheken zijn geanalyseerd, blijkt dat 20 procent van de hypotheken in aanmerking komt voor rentemiddeling.

  Wat is rentemiddeling?

  Rentemiddeling houdt in dat klanten het contract van de rentevaste periode openbreken en daardoor kunnen profiteren van een lagere hypotheekrente. Bij de hypotheek oversluitenmoet hiervoor in één keer boeterente worden betaald. Bij rentemiddeling worden de kosten opgenomen in de actuele hypotheekrente, bijvoorbeeld met een opslag van 0,2 procent.

  Besparen door rentemiddeling

  Uit het onderzoek blijkt dat rentemiddeling interessant kan zijn voor mensen die een hypotheek voor woning hebben afgesloten van meer dan 50.000 euro, waarbij de rente hoger dan 4 procent en de rentevaste periode over twee jaar of later afloopt. Bij een spaarhypotheek is rentemiddeling niet interessant, omdat de spaarpremie stijgt als de hypotheekrente daalt. Volgens de onderzoekers voldoet een op de vijf hypotheken aan bovenstaande criteria. Maar omdat weinig geldaanbieders rentemiddeling aanbieden, betalen deze huizenbezitters ongeveer 100 euro per maand meer dan wanneer zij zouden kunnen rentemiddelen. Rentemiddeling is niet voor iedereen interessant. Soms is de hypotheek oversluiten een beter alternatief, soms is zelfs niets doen beter.

  Neem contact op Bekijk ons aanbod