Meer weten over VDN Vastgoed?
Bel: 0161 - 493268 of 06 - 51754686

  < Terug naar overzicht

  Persoonlijke lening of hypotheek en wat is een Blok hypotheek ?

   

   

  Een Blok-hypotheek betekent een combinatie van hypotheken afsluiten. Wat is sinds de nieuwe hypotheekregels 2014 en 2015 beter ?

  een persoonlijke lening of een hypotheek afsluiten? Wat is dan een Blok-hypotheek? De hypotheekregels worden steeds strenger, de hypotheekrente is niet altijd aftrekbaar, dus is het de vraag hoe u het beste aan uw geld komt voor uw huis, verbouwing of iets anders. Is de rente van een persoonlijke lening aftrekbaar en onder welke voorwaarden? Is een hypotheek voor uw huis altijd de beste keuze?

   

   

  Wat is een persoonlijke lening?

   

  Wie een persoonlijke lening afsluit, heeft daarmee een lening met een vaste rente, een vaste looptijd een vast bedrag aan aflossing per maand. Meestal wordt een persoonlijke lening afgesloten voor de aankoop van een auto, caravan, wasmachine en dergelijke. Zaken die een consumptief karakter hebben. Maar niemand verbiedt u om een persoonlijke lening af te sluiten om bijvoorbeeld ook de verbouwing van uw huis te financieren. De persoonlijke lening is een hele praktische lening omdat:

  De lening eenvoudig is af te sluiten;

  U niet naar de notaris hoeft;

  Er geen advieskosten zijn;

  De lening geleidelijk wordt afgelost zodat u niet in de schulden blijft;

  De rente vast is, zodat u niet met een stijgende rente wordt geconfronteerd.

   

  Wat is een hypotheek?

   

  Een hypotheek is een geldlening van de bank met uw huis als onderpand. In 2014 en 2015 moet een hypotheek aan nieuwe eisen voldoen om de hypotheekrente aftrekbaar te maken. De belangrijkste nieuwe voorwaarde is dat u de lening in maximaal dertig jaar maandelijks moet aflossen. Voor het afsluiten van een hypotheek moet u wel naar de notaris, zijn er meestal advieskosten en zijn er zeker afsluitkosten die de voormalige provisiekosten vervangen. Of u een hypotheek neemt met een variabele rente of een vaste rente is aan u.

   

  Wat is een Blok-hypotheek?

   

  De Blok-hypotheek is een aanvullende hypotheek met een maximale looptijd van 35 jaar, waarvan de hypotheekrente niet aftrekbaar is. Let wel, 35 jaar en niet 30 jaar.

   

  Persoonlijke lening of hypotheek afsluiten?

   

  Zoals u zult hebben gemerkt zijn de verschillen tussen de hypotheek in 2014 en de bekende persoonlijke lening niet meer groot. In beide gevallen wordt er afgelost. De rente zal bij een persoonlijke lening hoger zijn dan bij een hypotheek, maar daar staat tegenover dat u niet naar de notaris hoeft en er geen ingewikkelde gesprekken met een hypotheekadviseur nodig zijn die daarvoor ook nog eens kosten in rekening zal brengen. Als u het geld van de persoonlijke lening gebruikt om uw huis te verbouwen of verbeteren, vervalt helemaal het verschil met de eigenschappen van een hypotheek doordat in dat geval de rente als hypotheekrente aftrekbaar is. Verwar de persoonlijke lening niet met een doorlopend krediet of het flexibele krediet zonder maandelijkse aflossing, want dan is de rente niet fiscaal aftrekbaar: verschillen persoonlijke lening en doorlopend krediet. Wie het sommetje maakt en niet teveel gedoe wil, kan daarom zeker bij een verbouwing kiezen voor een persoonlijke lening in plaats van de traditionele hypotheek met al zijn voorwaarden.

   

  Omzetten van een doorlopend krediet in een persoonlijke lening

   

  Wie in 2012 een doorlopend krediet heeft afgesloten om in 2013 of 2014 een verbouwing te financieren, heeft een probleem. De rente is, omdat er niet wordt afgelost. niet langer aftrekbaar. Deze mensen kunnen hun doorlopend krediet dan het beste omzetten in een persoonlijke lening. Soms betekent dit wat extra kosten, maar die zijn lager dan het voordeel dat u zult hebben van de hypotheekrenteaftrek die daarvoor in de plaats komt.

   

  Persoonlijke lening als aanvulling op uw hypotheek in 2014 of 2015

   

  Een persoonlijke lening kan een prima aanvulling zijn op uw hypotheek. In het woonakkoord van minister Blok wordt de mogelijkheid van een extra lening gepromoot, maar zal de rente alleen aftrekbaar zijn als u het gebruikt voor een verbouwing en niet als het alleen maar dient om wat extra financiële armslag te hebben. Bekijk daarom altijd voldoende aanbiedingen van banken en andere geldverstrekkers om te zien waar u het goedkoopste uit bent, of de rente fiscaal aftrekbaar is en voor welke financiering u het beste kunt kiezen.

   

   

  Neem contact op Bekijk ons aanbod