Meer weten over VDN Vastgoed?
Bel: 0161 - 493268 of 06 - 51754686

  < Terug naar overzicht

  Overstappen naar andere energieleverancier kan veel geld opleveren

   

  De energieprijzen dalen

  Met name de prijs van gas daalt door een overaanbod op de wereldmarkt. De Nederlandse consument merkt daar weinig van omdat tegelijkertijd de belastingen op energie stijgen. Belastingen maken nu 40 procent van de energierekening uit.

   

  De prijs van elektriciteit is de afgelopen 5 jaar bijna 20% gedaald. Toch blijft de energierekening hoog. Door overheidsbeleid wordt voor huishoudens de energierekening maar niet goedkoper.

   

   

   

  Maar je kan er wat aan doen !

  Verandering van energieleverancier kan nu veel geld opleveren. Er is felle concurrentie tussen de tientallen aanbieders, die stunten met welkomstbonussen die kunnen oplopen tot 300 euro. De Autoriteit Consument en Markt rekende uit dat overstappen naar een andere energieleverancier tot 420 euro per jaar voordeel kan opleveren. Het voordeligste contract is momenteel meestal een contract voor een jaar.

   

  Veel mensen betalen nu te veel voor hun energie. Slechts 1 op de 7 consumenten stapt jaarlijks over op een nieuwe energieleverancier. Overstappen levert zelden problemen op. Liefst 96 procent van de overstappers is tevreden over het overstapproces.

   

  Bijna iedereen kan besparen

  Vooral voor mensen die nog nooit zijn overgestapt, kan overstappen juist het meest lonen. Bijna twee op de drie mensen zitten nog steeds bij dezelfde energieleverancier als tien jaar geleden. Het kan je honderden euro’s per jaar schelen door over te stappen. Let vooral op de actievoorwaarden. Meestal levert een contract voor een jaar naar verhouding de meeste welkomstbonus op.

   

  Neem contact op Bekijk ons aanbod