Meer weten over VDN Vastgoed?
Bel: 0161 - 493268 of 06 - 51754686

  < Terug naar overzicht

  Woningverkopen nadert recordhoogte

  Economen van de bank voorspellen voor 2016 een toename van 10 procent van het aantal verkopen. Het Economische Bureau van ABN AMRO verwacht dat het aantal woning verkopen volgend jaar in de buurt van het recordniveau van 2006 uitkomt. Eind vorig jaar gingen economen van uit dat er toenames zouden komen van 2,5 procent. Inmiddels verwachten ze in 2017 een stijging van 5 procent.

  Positieve factoren voor de woningmarkt

  In 2006 wisselden 210.000 huizen van eigenaar. De verwachtingen zijn er dat in 2016 dit getal opnieuw gehaald wordt. Op dit moment is een woning kopen erg aantrekkelijk. Dit komt door de lage rente. Waar mensen afgelopen jaar het kopen van een huis uitstelden, gaan nu alsnog over te koop. Dit komt voornamelijk doordat de woningprijzen al een langere tijd aan het stijgen staan, waardoor de kopers vertrouwen krijgen. Daarnaast maakt het prijsherstel dat er minder huizen onder water staan en dat mensen makkelijke kunnen verhuizen. Dit zijn positieve aspecten voor de woningmarkt.

  Het stijgen van de huizenprijzen

  De verwachtingen vanuit het Economische Bureau is dat de huizenprijzen in 2016 toenemen met 4 procent. Eerder waren deze verwachtingen ongeveer 3 procent. Ook ziet de toekomst er rooskleurig uit, de verwachtingen voor 2017 liggen op dit moment op 3 procent, waar eind 2015 deze verwachtingen nog op 2 procent lagen. De lage rentelasten maken het steeds meer aantrekkelijk om een woning te kopen. Dit kunt u terugzien in de hogere huizenprijzen. Deze prijsstijging wordt wel geremd doordat de overheid de hypotheeknormen aanscherpt. Kopers mogen minder lenen op basis van hun inkomen als de waarde van het onderpand.

  Neem contact op Bekijk ons aanbod