Meer weten over VDN Vastgoed?
Bel: 0161 - 493268 of 06 - 51754686

  < Terug naar overzicht

  Welke voorwaarden stelt men aan een hypotheek met NHG?

  Voor een hypotheek met NHG geldt een flink aantal normen en voorwaarden. Als u een woning koopt, kunt u een hypotheek met NHG afsluiten als het hypotheekbedrag lager of gelijk is aan de kostengrens. De huidige kostengrens per juli 2015 is € 245.000. Dit is dus het maximale bedrag dat u met NHG kunt lenen om de woning te financieren. Dit bedrag is inclusief bijkomende kosten, zoals notariskosten, borgtochtprovisie en overdrachtsbelasting.
  NHG rekent standaard 6% voor deze bijkomende kosten. Dit betekent dat het aankoopbedrag van uw woning, inclusief eventuele verbouwingskosten, maximaal € 231.132,– mag zijn.
  Ook als de bijkomende kosten in uw geval lager zijn dan 6% of u over eigen middelen beschikt, blijft het maximale aankoopbedrag om een hypotheek met NHG af te sluiten dus € 231.132.
  Om voor een hypotheek met NHG in aanmerking te komen, moet u aan alle voorwaarden  & normen  voldoen die NHG opgesteld heeft. Uw hypotheekadviseur kan toetsen of u daar inderdaad aan deze normen en voorwaarden voldoet. Een overzicht van deze voorwaarden  & normen  vindt u op www.voorwaardenennormen.nhg.nl.

  Neem contact op Bekijk ons aanbod