Meer weten over VDN Vastgoed?
Bel: 0161 - 493268 of 06 - 51754686

  < Terug naar overzicht

  Welke hypotheek past het best bij Uw situatie

   

   

   

   

  Als je je droomhuis hebt gevonden, dan wordt het tijd om de financiering van je huis te gaan regelen.

   

  Een hypotheekaanvraag is dan noodzakelijk.

   

  Het aanbod van hypotheekverstrekkers is heel groot. Er zijn ook veel verschillende soorten hypotheken. Daarom hebben wij van VDN Vastgoed een overzicht van de meest voorkomende hypotheekvormen gemaakt.  Ben je een starter? Kijk dan ook of je in aanmerking komt voor een koopsubsidie of een starterslening !

   

  Hypotheekvorm kiezen

  Het aantal hypotheekvormen is groot. Hoe kun je dan het beste bepalen welke hypotheekvorm je moet kiezen? Het grootste verschil zit hem in het te nemen risico en het wel of niet aflossen van het geleende bedrag.

   

  Denk er ook aan bij het kopen van je eerste huis om de mogelijkheid het waarborgfons NHG aan te spreken. Dit fonds biedt , weliswaar onder strikte voorwaarden , de mogelijkheid om garant te staan voor de terugbetaling van het hypotheekbedrag, wanner je je hypotheek niet meer kunt betalen.

   

  Bedenk echter wel  dat je, op het moment dat je gebruik maakt van de waarborggarantie van het NHG, je niet ook nog eens iemand garant kan laten staan voor de hypotheek. Dat is wel belangrijk om te weten !

   

  Bedenkt tenslotte ook nog voordat je een hypotheekvorm kiest of je een bouwdepot bij je hypotheek wilt nemen.

   

  Hieronder volgt een overzicht  van de diverse hypotheekvormen

   

  1. Aflossingsvrij

   

  De naam van deze hypotheekvorm zegt het al: kenmerkend is dat je niets van het geleende bedrag aflost. Het voordeel van deze hypotheekvorm is dat je lage maandlasten hebt. Je betaalt namelijk

  alleen rente over je hypotheek en lost niets af. Wanneer je je huis verkoopt los je met het verkoopbedrag in een keer je hypotheekschuld af.

   

   

  1. Annuiteitenhypotheek

   

  Dit is een  oude hypotheekvorm. Bij deze vorm wordt iedere termijn de aflossing zodanig bepaald, dat de som van aflossing en rente gelijk is. In het begin is de rente (over het openstaande bedrag) hoger, en het gedeelte dat wordt afgelost lager. Dit verandert naarmate de looptijd van de hypotheek vordert. Dit is een vrij veilige hypotheekvorm, en kent weinig risico.

   

   

  1. Beleggingshypotheek

   

  Er bestaan twee soorten beleggingshypotheken. Bij alle beleggingshypotheken sluit je een hypothecaire lening waarop je tijdens de looptijd niets aflost. Het aflossen vindt pas plaats aan het einde van de looptijd. Het is dan wel te hopen dat je beleggingen  voldoende rendement hebben opgeleverd. Deze hypotheekvorm is best risicovol dus.

   

  1.  Hybride hypotheek

   

  Een hybride hypotheek is een hypotheek waarbij twee of meerdere soorten hypotheken worden gecombineerd.

   

   

  1. Krediethypotheek

   

  Bij een krediethypotheek is er sprake van een doorlopend krediet met een huis als onderpand.

   

   

  1. Levenhypotheek

   

  Bij een levenhypotheek gebeurt de aflossing door middel van een levensverzekering die uitkeert aan het einde van de looptijd of bij overlijden.

   

  1. Lineaire hypotheek

   

  De lineaire hypotheek is, evenals de annuiteitenhypotheek, een oude hypotheekvorm. De aflossing gaat als volgt: het hypotheekbedrag wordt in evenredige gedeelten  terugbetaald. De rente over het openstaande bedrag wordt daarom steeds minder hoog, en de totale som van

  1. Spaarhypotheek

   

  Deze aflossing en rente neemt daarom gestaag hypotheekvorm bestaat uit een combinatie van een (hypothecaire) geldlening en een gemengde levensverzekering. Het grootste deel van de maandelijkse betaling wordt vastgezet op een rekening waarbij je een rentevergoeding krijgt die gelijk is aan de betaalde hypotheekrente. De hoogte van het maandbedrag wordt zodanig gekozen dat aan het einde van de looptijd de

  opgebouwde bedragen gelijk zijn aan de hypotheekschuld. Met deze hypotheekvorm loop je dus betrekkelijk weinig risico.

   

   

   

  1. Wereldhypotheek

   

  Naast een vrij lage rente maakt de Wereldhypotheek met het principe ‘Ik een huis, zij een huis’ het mogelijk om het aanschaffen van een huis te verenigen met goed doel.

   

  VDN Vastgoed hoopt U zo een redelijk beeld te hebben gegeven van de talloze mogelijkheden waaruit U kunt kiezen nadat u uw droomhuis hebt gevonden.

   

  Neem contact op Bekijk ons aanbod