Meer weten over VDN Vastgoed?
Bel: 0161 - 493268 of 06 - 51754686

  < Terug naar overzicht

  TIPS VOOR HET SNELLER VERKOPEN VAN UW HUIS

  Het is een perfect moment voor het kopen van uw droomhuis met de lage hypotheekrente en aantrekkende woningmarkt. Maar hoe zorgt u ervoor dat uw woning snel verkocht wordt voor een goede prijs?

  1. Bepaal de juiste actuele prijs

  Het inschatten van hoeveel de actuele waarde is van uw woning, is erg lastig. Het is belangrijk dat u hiervoor het oordeel van een deskundige als uitgangspunt neemt. Woningtaxaties worden meestal uitgevoerd door makelaars. Nodig meerdere makelaars uit om de waarde van uw woning in te schatten. Hiervan kunt u het gemiddelde nemen voor een goede en actuele waarde.

  1. Bepaal de juiste vraagprijs

  Stap twee is om de juiste vraagprijs te bepalen, mensen gaan namelijk over uw huis onderhandelen. Dit gaat vaak gepaard met ongewenst lage biedingen. In 2013 was het verschil tussen de vraagprijs en verkoopprijs ongeveer 12 procent, inmiddels is dit verschil veel kleiner geworden. In Nederland wordt zo’n 8 procent minder betaald voor de woning dan de vraagprijs. Echter kunt u dit niet als rode draad nemen, want binnen Nederland verschilt dit ook heel erg per regio. In Amsterdam is het komt het bijvoorbeeld veel voor dat er zelfs meer dan de vraagprijs wordt geboden, bij een kleine 40% wordt hier meer dan de vraagprijs betaald. Het is belangrijk om continu te denken vanuit de potentiele koper van uw woning. Zou u zelf deze prijs betalen? Daarnaast is het ook van belang om te denken aan de vindbaarheid op de sites van makelaars. Zo wordt u met een prijs van €399.000 veel sneller gevonden dan met een prijs van €401.000!

  1. Zorg ervoor dat uw woning er neutraal uitziet

  U bent ooit verliefd geworden op uw huis, inclusief het koeienveld op de grond en een groot dramatisch schilderij aan de meur. Helaas, heeft iedere kijker een andere smaak. Het is van belang dat u uw woning daarom zo neutraal mogelijk maakt. Heeft u tips nodig hoe u dit het beste kan doen? Kijk bij andere partijen die woningzaken verkopen, zoals de Ikea. Hun inrichting is bedacht om zoveel mogelijk mensen aan te trekken. Vindt u dit lastig om te bedenken? Dan kunt u er ook aan denken om een woningstyliste in te huren.

  1. Ga op zoek naar een makelaar die flexibel is

  Sommige makelaars doen bijvoorbeeld alleen bezichtigen op de maandag- en woensdagochtend. Wilt een potentiele koper een keer komen kijken op een donderdag, dan kan dat niet. Het is van belang dat u op zoek gaat nar een flexibele makelaar. Makelaars die ook in het weekenden of avonden bezichtigen doen, vergoten de verkoopkans.

  Neem contact op Bekijk ons aanbod