Meer weten over VDN Vastgoed?
Bel: 0161 - 493268 of 06 - 51754686

  < Terug naar overzicht

  Zelf uw woning verkopen

  Tegenwoordig kiezen woningeigenaren er steeds vaker voor om zelf hun woning te verkopen. Wanneer u uw woning zelf verkoopt, brengt dit een aantal voordelen met zich mee. De belangrijkste reden is dat u veel geld kunt besparen. U hoeft geen hoge makelaarskosten te betalen, wanneer u zelf uw woning actief promoot. Daarnaast kunt u potentiële bewoners zelf rondleiden in uw woning. U kent uw woning en buurt het best van iedereen! Tot slot is de kans groot dat u uw woning binnen een kortere tijd is verkocht. U kunt uw woning bijvoorbeeld verkopen aan een vastgoed organisatie, zoals VDN Vastgoed. Het is raadzaam dat u zich goed te oriënteert op de voordelen en nadelen die gepaard gaan met zelfstandig uw woning verkopen. Om u op weg te helpen heeft VDN Vastgoed een aantal tips op een rij gezet.

  Voorbereiding

  Voordat u besluit om zelf uw woning te verkopen is het van belang om alle voordelen en nadelen van elkaar af te wegen. Ook moet u zich realiseren wat het verkopen van een woning met zich meebrengt en of u de tijd en middelen heeft om dit zelfstandig uit te voeren. In de voorbereidingsfase is het van belang om een marktconforme vraagprijs en ondergrens vast te stellen. Hierdoor maak u voor u zelf inzichtelijk welk geldbedrag u minimaal wilt ontvangen. Daarnaast kunt u de vraagprijs naar de potentiële kopers communiceren. Voordat u uw woning gaat promoten is het ook van belang om uw woning op orde te hebben. Denk hierbij aan noodzakelijke reparaties zoals kapotte vloerbedekking, oude kozijnen etc. Nadat uw woning is opgeruimd en op orde is, kunt u beginnen met de promotie. Plak een woning-te-koop affiche achter uw raam en maak duidelijke foto’s van uw woning en omgeving.

  Promotie

  U kunt uw woning op verschillende manier promoten. Zo kunt u adverteren in kranten, makelaarsbladen, internet etc. Bedenk bij het kiezen van de juiste kanalen waar uw potentiële koper zich bevindt. Ook kunt u informatiepakketten maken indien een potentiële koper meer informatie wilt hebben over uw woning.

  Verkoop

  Plan genoeg bezichtigingen in zodat u zeker weet dat uw potentiële koper er bij zit. Wanneer er serieus belangstellenden zijn, gaat u onderhandelen over de prijs en voorwaarden. Houd hierbij altijd uw ondergrens in gedachten. Wanneer de koper akkoord is, kunt u samen de modelkoopovereenkomst ondertekenen.

  Neem contact op Bekijk ons aanbod