Meer weten over VDN Vastgoed?
Bel: 0161 - 493268 of 06 - 51754686

  < Terug naar overzicht

  Shoppen voor hypotheek loont

  Op zoek naar een hypotheek? Als u goed vergelijkt kunt u honderden euro’s besparen op uw hypotheek. Dat heeft ACM (Autoriteit Consument & Markt) nog eens bevestigd door vijftien financiële producten te vergelijken. Een jong gezin kan tussen de 900 en 2.100 euro per jaar goedkoper uit zijn voor allerlei financiële producten. Voor een ouder echtpaar ligt de besparing zelfs tussen de 1.000 en 2.400 euro per jaar.

  Hypotheek: overstappen loont

  ACM keek naar onder meer hypotheken, verzekeringen en leningen. De voordelen zijn te behalen als de producten voor het eerst worden aangeschaft. Maar overstappen loont in veel gevallen ook. Uiteraard moeten consumenten niet alleen op de prijs letten, maar ook op wat ze precies nodig hebben.  Chris Fonteijn, bestuursvoorzitter van ACM: ‘Het is wellicht niet de leukste klus die je kunt bedenken, maar rondkijken en vergelijken levert soms die extra euro’s op die je ergens anders aan kunt besteden. Consumenten die kijken, vergelijken en daarna kopen of overstappen stimuleren daarmee de concurrentie. Bedrijven gaan dan meer keuzes bieden of een aantrekkelijker aanbod doen.’

  Op hypotheken veel voordeel te behalen

  ACM heeft een vergelijking laten maken van het goedkoopste, het gemiddelde en het duurste aanbod. De prijsverschillen zijn groot. Zo kan het prijsverschil tussen de goedkoopste en de duurste hypotheek oplopen tot meer dan 550 euro per jaar. In 2012 hield ACM een soortgelijk onderzoek. Ook toen bleek dat er veel te besparen was door te shoppen tussen aanbieders.
  Overstappende consumenten houden bedrijven bovendien scherp. Immers, ze moeten hun producten en diensten aantrekkelijk maken én houden om klanten te winnen en te binden.

   

  Neem contact op Bekijk ons aanbod