Meer weten over VDN Vastgoed?
Bel: 0161 - 493268 of 06 - 51754686

  < Terug naar overzicht

  Rentebemiddeling bij meer banken in 2016

   

  Veel mensen weten inmiddels dat de hypotheekrente erg laag is.,  maar daar heb je niet veel aan als je al een eigen huis hebt, en de rente die je betaalt vastgezet hebt voor langere tijd. Sommige banken bieden rentemiddeling aan. Je betaalt dan het gemiddelde van de actuele rente en de rente die je nu betaalt en hebt vastgezet.

  Je moet vaak een boete betalen omdat je deze periode dan hebt opgebroken. Er zijn nog maar een paar banken die rentemiddeling aanbieden. Dat komt omdat het belastingtechnisch allemaal erg onduidelijk was, en administratief erg ingewikkeld. Daar komt nu volgens Staatssecretaris Wiebes van Financiën vanaf 2016 verandering in.

   

  Administratie bij de banken wordt eenvoudiger

   

  De boeterente wordt nu belastingtechnisch als kosten beschouwd. Per 2016 wordt dit belastingtechnisch als rente gezien, en kan je de boeterente aftrekken van de belasting. Het maakt dan niet uit of je dit in een keer betaalt, of verdeelt over de looptijd. Het wordt voor banken dan natuurlijk veel  makkelijker, vooral administratief. Het is dan ook de bedoeling dat meer banken rentemiddeling gaan aanbieden.

   

  Niet altijd het voordeligst

   

  Rentemiddeling kan alleen bij je eigen geldverstrekker. Het kan goedkoper zijn dan oversluiten, omdat je geen volledig nieuwe hypotheek afsluit en bepaalde kosten dus niet hebt. Maar het hoeft niet perse de hoogste besparing op te leveren. Laat je dus goed voorlichten en adviseren als je denkt aan oversluiten of rentemiddeling.

   

  Neem contact op Bekijk ons aanbod