Meer weten over VDN Vastgoed?
Bel: 0161 - 493268 of 06 - 51754686

  < Terug naar overzicht

  Prijs van elektriciteit is gedaald maar kosten zijn onveranderd hoog.

   

  De prijs van elektriciteit is de afgelopen vijf jaar met bijna 20 procent gedaald en die van gas zelfs met 33 procent in 3 jaar. Toch blijft de energierekening hoog.

   

  Een kilowattuur elektriciteit is voor consumenten de afgelopen vijf jaar in prijs gedaald van 7,2 naar 6,1 eurocent per kWh.

   

  De prijs van een kubieke meter gas is de afgelopen 3 jaar zelfs gedaald van 0,40 eurocent per m3 naar nu 0,30 eurocent per m3, dat is ook maar liefst een derde minder. Overaanbod van gas en elektriciteit en een lage olieprijs zorgen voor een gestage daling van de prijs van gas en elektriciteit op de wereldmarkt.

   

  Oorzaak: belasting, btw

   

  De energierekening in Nederland blijft echter onveranderd hoog, doordat de overheid de energiebelasting en de btw de afgelopen jaren flink heeft verhoogd. Ook het vastrecht en het netwerktarief zijn gestegen in prijs. Voor een gemiddeld huishouden is de rekening de afgelopen vijf jaar zelfs opgelopen.

   

  Kijk je voor de energierekening naar de wat langere termijn, dan loopt de rekening flink op. Vanaf de eeuwwisseling zijn de kosten voor energie voor consumenten flink gestegen.

   

  Per huishouden betalen we nu gemiddeld 1800 euro aan energie per jaar. Dat was in het jaar 2000 nog maar 1200 euro per jaar.

   

  Wil je nu al minder betalen? Tip van VDN Vastgoed ……stap over van energieleverancier. Je krijgt zoveel welkomstbonus, dat overstappen tot 400 euro per jaar kan schelen.

   

  Neem contact op Bekijk ons aanbod