Meer weten over VDN Vastgoed?
Bel: 0161 - 493268 of 06 - 51754686

  < Terug naar overzicht

  Oversluiten van hypotheek vaak nog moeilijk

  Veel huiseigenaren kunnen een stuk goedkoper uit zijn, als banken mee zouden werken aan het oversluiten van de hypotheek. Maar er zijn nog veel banken die moeilijk doen.

  Nu krijgen huiseigenaren een boete van de bank als ze hun hypotheek oversluiten. Bij rentemiddeling kun je die boete ook uitsmeren over de rest van de looptijd. Je betaalt dan een iets hogere rente, maar nog altijd veel minder dan je daarvoor deed. De politiek dringt er al een jaar bij de banken op aan om dit mogelijk te maken. Maar bij veel banken kan dit nog niet.

  PvdA: Banken moeten meewerken
  “De PvdA vindt het belachelijk dat als je netto lagere maandlasten kunt krijgen, gewoon met het oversluiten, bijvoorbeeld voor ouderen, onmogelijk wordt gemaakt door sommige banken”, zegt Henk Nijboer van de PvdA. “De rente is nu laag. Daar hebben veel mensen last van. Maar dit is een voordeel waar iedereen gebruik van kan maken. Daar moeten banken aan meewerken.”

  Bij ING, Obvion en SNS kan het wel. ABN Amro en Florius zijn er nog mee bezig. Bij Rabobank is rentemiddeling per 1 juli mogelijk en bij Aegon pas in oktober. Minister Dijsselbloem van Financiën kan de banken niet dwingen mee te werken, schreef hij eerder deze week in een brief aan de Kamer.

  Neem contact op Bekijk ons aanbod