Meer weten over VDN Vastgoed?
Bel: 0161 - 493268 of 06 - 51754686

  < Terug naar overzicht

  Knab en Aegon lanceren hypotheek voor zzp’ers

   

  Bankier Knab lanceert samen met moederbedrijf Aegon een eigen hypotheek voor zzp’ers. Als zelfstandige ondernemer is het vaak lastig om een hypotheek te krijgen. Wie in loondienst werkt, wordt beter bediend. Recent voegde Aegon-dochter Knab zich bij de aanbieders van zzp-hypotheken met een nieuwe constructie.

  Een zelfstandige ondernemer die een lening voor de aankoop van de eigen woning wil afsluiten kan tot 90 procent van de marktwaarde van de woning lenen bij Aegon. Voor het toetsingsinkomen wordt daarbij gekeken naar het gemiddelde inkomen van de zzp’er over de afgelopen drie jaar. Wie twee jaar een inkomen kan overleggen, mag maximaal 85 procent van de woningwaarde lenen bij Aegon.

   

  Marktwaarde

  Wettelijk mogen huiseigenaren dit jaar een lening afsluiten die maximaal 103 procent van de marktwaarde van de woning bedraagt. Speciaal aan de constructie die Knab aanbiedt, is dat deze bank het leningdeel tussen 90 procent en 103 procent van de marktwaarde financiert (dus boven op het deel dat moederbedrijf Aegon voor z’n rekening neemt).

   

  Eigen geld vastzetten

  Voor het verkrijgen van het extra leningdeel bij Knab moet de ondernemer op een speciale hypotheekrekening een bedrag aan eigen geld vastzetten als onderpand. Maar dat is niet voor de volle looptijd van de lening. Jaarlijks valt er een deel van het geblokkeerde geld vrij en de maximum looptijd van de ZZP Hypotheekrekening is vier tot acht jaar.

   

  Neem contact op Bekijk ons aanbod