Meer weten over VDN Vastgoed?
Bel: 0161 - 493268 of 06 - 51754686

  < Terug naar overzicht

  Kan ik als ZZP’ er een hypotheek krijgen ?

   

   

  Je bent zzp’er, je wilt natuurlijk ook graag een huis kopen en dus ga je uiteraard op zoek naar een hypotheek. Omdat jouw inkomen zeer variabel  is, wordt de maximale hypotheek op een andere manier berekend. Daarnaast wil de bank weten of jouw onderneming stabiel en sterk genoeg is en of je daardoor elke maand de hypotheeklasten kunt betalen. Daardoor lijkt het soms alsof het als zzp’er erg lastig is om een hypotheek af te sluiten, maar vaak is er meer mogelijk dan je denkt !

   

  Solide onderneming

  Bij het verstrekken van een hypotheek wil de bank zeker weten of jij aan jouw betalingsverplichtingen  kunt voldoen. Daarom willen zij onder meer weten wat het toekomstperspectief en het toekomstplaatje van jouw onderneming is en of jouw inkomsten stabiel genoeg zijn om elke maand de hypotheeklasten te betalen.  Op basis van de nettowinst van je onderneming van de afgelopen drie jaar, wordt een gemiddeld jaarinkomen berekend. Ben je twee jaar lang ondernemer? Dan maakt de bank meestal  een schatting van het inkomen, waarmee het maximale leenbedrag wordt uitgerekend. Diverse banken bieden speciale hypotheken voor zelfstandig ondernemers en ook een hypotheek afsluiten met bijvoorbeeld NHG is mogelijk.

   

  Ben je minder  dan 2 jaar zzp’er?

  Wanneer je minder dan twee jaar voor jezelf werkt of net gestart bent, dan is het vaak niet  mogelijk om een hypotheek te krijgen. Maar dat betekent niet dat een huis kopen niet mogelijk is. Je kunt ook eigen spaargeld of geld uit een schenking gebruiken. Misschien is  het inkomen van jouw partner groot genoeg Kortom: het loont zeker de moeite om een onafhankelijke hypotheekadviseur  in te schakelen. Vaak zijn er voor zzp’ers meer mogelijkheden dan je denkt!

   

   

  Neem contact op Bekijk ons aanbod