Meer weten over VDN Vastgoed?
Bel: 0161 - 493268 of 06 - 51754686

  < Terug naar overzicht

  Hypotheekrente bereikt laagste niveau ooit

  De hypotheekrente is lager dan ooit. De hypotheekrente is onder de grens van 1,5 procent gedoken. Hypotheekverstrekkers Argenta en Hypotrust bieden nu een hypotheekrente aan van 1,45 procent. Het gaat hierbij om een renteperiode van 1 jaar vast bij een marktwaarde van 60 procent. Hypotheken met NHG worden nét boven de 1,5 procent aangeboden. Ook het veel gekozen 10 jaar vast heeft een laagterecord van 1,8 procent bereikt.

  10 jaar vast onder 2 procent

  De hypotheekrente daalt de laatste tijd in rap tempo. In mei 2013 was de rente nog boven de 3 procent voor 1 jaar rentevast. Nu dus minder dan 1,5 procent. Wie de rente destijds voor 10 of 20 jaar vastzette, betaalde daarvoor een percentage van respectievelijk 4,4 en 5,4 procent voor. Nu is de hypotheekrente voor 10 jaar vast onder de 2 procent gezakt. Argenta en Hypotrust bieden hypotheken met een rentevaste periode van 10 jaar aan voor 1,8 procent! Wie langer wil profiteren van de lage hypotheekrente kan de rente voor 20 jaar vastzetten vanaf 2,5 procent en zelfs voor 30 jaar voor minder dan 3 procent.

  ECB en concurrentie

  De hypotheekrente is historisch laag. De lage rente komt onder meer omdat de Europese Centrale Bank de rente heeft verlaagd naar 0,00 procent. Daardoor kunnen banken goedkoop geld lenen en dat zorgt voor lage hypotheekrentes. Bovendien komen er steeds meer geldverstrekkers op de markt. Die toenemende concurrentie zorgt ook voor een lagere hypotheekrente.

  Offerte

  Het is nu dus het moment om een huis te kopen. Vraag nu een offerte aan en profiteer van de lage hypotheekrente.

  Neem contact op Bekijk ons aanbod