Meer weten over VDN Vastgoed?
Bel: 0161 - 493268 of 06 - 51754686

  < Terug naar overzicht

  Huizenprijzen in Amsterdam en Haarlem hoogste ooit !

   

  Crisis op huizenmarkt? In Noord-Holland gaat het juist prima.

  Eengezinswoningen in Amsterdam en Haarlem en omgeving hebben de prijsval die volgde op de crisis van 2008 volledig goedgemaakt.

   

  In grote delen van Amsterdam lagen de prijzen van de woningmarkt als geheel in het tweede kwartaal al boven de piek van het derde kwartaal van 2008. Haarlem en een aantal gemeenten daar om heen, zoals Bloemendaal en Heemstede, zullen in het derde kwartaal de crisis volkomen achter zich hebben gelaten.

  Ook in andere plaatsen om Amsterdam en Haarlem zijn de prijsdalingen van huizen grotendeels weggewerkt. Dat geldt voor onder meer Hoofddorp, Nieuw-Vennep, Amstelveen en Velsen.

   

  Rotterdam en Utrecht herstellen

   

  Vooral in Noord-Holland gaat de huizenmarkt als een tierelier. Daarbuiten zijn in delen van Rotterdam en Utrecht de huizenprijzen grotendeels hersteld.

   

  Noord-Holland is de enige provincie waar meer het aantal jaarlijkse verkopen het huidige aantal te koop staande woningen overstijgt. In alle andere provincies worden nog altijd minder huizen verkocht dan er te koop staan. Ook bij het aantal verkopen gaan de regio’s Amsterdam en Haarlem aan kop.

   

  Huizenprijzen Noord-Holland stijgen 5,4 procent

   

  In het tweede kwartaal werden huizen in Noord-Holland gemiddeld 5,4 procent duurder. Dat is de grootste toename van alle provincies. Dit cijfer werd opgetrokken door de goede gang van zaken in het zuidelijk deel van de provincie. Daar stegen de huizenprijzen in Haarlem en omgeving zelfs nog wat meer dan in Amsterdam (+10,5 procent tegen +7,8 procent). Met name appartementen werden duurder, maar liefst 9,1 procent. Eengezinswoningen werden 4 procent duurder.

   

  In Zuid-Holland stegen de huizenprijzen met 5,2 procent en in Flevoland met 4,5 procent. De enige provincie waar huizen juist goedkoper werden was Groningen: 1,6 procent.

   

  Neem contact op Bekijk ons aanbod