Meer weten over VDN Vastgoed?
Bel: 0161 - 493268 of 06 - 51754686

  < Terug naar overzicht

  Huizenmarkt update !

   

   

  Dat de huizenmarkt de afgelopen jaren niet de meest florissante periode ooit doormaakte is een understatement. Wereldwijd ging het slecht, in Europa ging het slecht, in Nederland ging het slecht, en ook in de Hoeksche Waard was de situatie verre van optimaal. Bewoners van de Hoeksche Waard die hun huis wilden verkopen werd het lastig gemaakt, en doordat de prijzen langdurig daalden kwamen huizen ‘onder water ‘ te staan. Wie een huis wilde verkopen legde daar dus (te) veel geld op toe. Gelukkig lijkt er sinds enkele maanden een wat betere periode op de huizenmarkt te ontstaan. Tot genoegen van huizenbezitters, huizenzoekers, en ja, ook de makelaar is natuurlijk content.

   

  Hypotheekschulden dalen

  Een huis dat onder water staat, het klinkt onheilspellend en dat is het ook. Vraag het maar eens aan mensen die in een dergelijke situatie verzeild zijn geraakt. Misschien is het u zelf wel overkomen. In dat geval hoeven we u niet uit te leggen hoeveel stress een waardedaling van uw woning met zich mee kan brengen. Op dit punt kwam het CBS (Centraal Bureau voor de Statistiek) eind oktober 2015 gelukkig met wat goed nieuws. Het aantal woningen waarop een hypotheekschuld rustte die groter was dan de waarde van de woning nam af. In 2014 daalde dit aantal namelijk met 84.000. Dat is zeker goed nieuws, maar wel is het voor juichen nog iets te vroeg.

   

  Bijna anderhalf miljoen huizen onder water

  Het tij  lijkt weliswaar langzaam te keren, maar voor veel woningbezitters is de crisissituatie op de woningmarkt nog verre van over. De cijfers van het CBS wijzen uit dat nog steeds (peildatum januari 2015) 32 procent van de huizen onder water staat. Gezien de ontwikkelingen op de woningmarkt is het echter te verwachten dat dit percentage zich in de eerste negen maanden van 2015 nog verder naar beneden heeft bijgesteld. Grootste oorzaak hiervan is (bijna vanzelfsprekend) het feit dat de huizenprijzen weer beginnen te stijgen.

   

  Vooruitzicht 2016

  In 2014 en 2015 krabbelde de woningmarkt dus langzaam weer op. Een interessante vraag is natuurlijk of er al iets te zeggen is over de huizenprijzen in 2016. Aangezien dit verwachtingen zijn moet er altijd een slag om de arm gehouden worden, maar toch lijkt het er goed uit te zien. Diverse financieel analisten (waaronder economen van de Rabobank) verwachten een stijging van de huizenprijzen. De verwachting is dat de waarde van woningen zal stijgen met een percentage dat zo ongeveer tussen de 2 en 4 procent zal liggen.

   

   

   

   

  Neem contact op Bekijk ons aanbod