Meer weten over VDN Vastgoed?
Bel: 0161 - 493268 of 06 - 51754686

  < Terug naar overzicht

  Den Haag wil meer woningen van corporaties

  Den Haag wil meer woningen van corporaties

   

  Er komt een onderzoek naar drie grote woningcorporaties in Den Haag. De gemeente wil dat ze genoeg nieuwe sociale huurwoningen bouwen, maar Vestia, Staedion en Haag Wonen zeggen dat ze niet genoeg geld hebben om daaraan te voldoen, aldus een bericht op de site van de NVM.

   

   

  De hofstad wil weten of ze de waarheid spreken en heeft het Waarborgfonds Sociale Woningbouw (WSW) daarom gevraagd om ze door te lichten. Dat kan sinds kort. Den Haag is voor zover bekend de eerste gemeente die de stap neemt.

  NIETS

  Den Haag groeit flink en heeft de komende vier jaar ongeveer 1800 nieuwe sociale huurwoningen nodig. Staedion zegt hooguit enkele honderden woningen te kunnen bouwen, Vestia en Haag Wonen kunnen niets leveren. Den Haag is daar niet tevreden over. Het WSW moet nu kijken “of hun bod daadwerkelijk is wat de corporaties maximaal naar redelijkheid kunnen bijdragen’’, aldus wethouder Joris Wijsmuller (Wonen) donderdag. Het is niet bekend wanneer het WSW-onderzoek is afgerond.

  DERIVATEN

  Vestia is een van de grootste corporaties van Nederland. Het kwam in 2012 in grote problemen door de handel in zogeheten derivaten. Het bedrijf ging voor ruwweg 2 miljard euro het schip in.

  Neem contact op Bekijk ons aanbod