Meer weten over VDN Vastgoed?
Bel: 0161 - 493268 of 06 - 51754686

  < Terug naar overzicht

  College in gesprek met Brabantse rijken die azc-grond willen kopen

  College in gesprek met Brabantse rijken die azc-grond willen kopen

  Foto: AFP

   

  Gepubliceerd: 27 september 2015 07:34

  Laatste update: 27 september 2015 07:34

   

   

  Het college van de Brabantse gemeente Halderberge wil in gesprek met de groep rijke buurtbewoners die een stuk grond willen opkopen om de komst van een groep vluchtelingen te voorkomen.  

   

   

  Dat meldt BN De Stem

  De rijken in het Brabantse dorp Oudenbosch, dat onder de gemeente Halderberge valt, hopen met de aankoop te voorkomen dat er 750 vluchtelingen naast ze komen wonen.

  Het verzoek wordt, volgens het college, in het gesprek “nader doorgenomen en, afhankelijk van de uitkomst van deze gesprekken vinden er eventuele vervolgafspraken plaats”.

  Winstverwachting

  Tien Oudenbosschenaren hebben geld bijeen gelegd om het voormalige voetbalterrein te kopen waarop de gemeente de vluchtelingen wil huisvesten. Ze zijn bereid de door de gemeente vastgestelde boekwaarde plus de winstverwachting van 570.000 euro neer te tellen.

  “Ik vind evengoed dat er een humane oplossing moet komen voor alle vluchtelingen. Maar 750 mensen op een veld stoppen met een groot hek erom geeft geheid problemen”, zegt woordvoerder Victor Timmermans namens de initiatiefnemers.

  Neem contact op Bekijk ons aanbod